Sömnproblem…

Jag har länge haft problem med sömnen, någonting som blev värre och värre. Det är inte något som jag är ensam om, utan tvärtom så är det mycket vanligt. En av tre kvinnor och en av fem män i Sverige har problem med sömnen och det blir bara värre och värre. Jag har försökt räkna ut vad det beror på och till att börja med antog jag att det berodde på att jag arbetar så mycket – det är inget litet projekt att starta en webbshop! Men sedan blev jag mer och mer osäker. Sömnproblem kan ju orsakas av stress, men jag kände mig definitivt inte stressad på något vis. Orsaken måste vara någon annan!

Värre och värre
I takt med att problemet blev värre så funderade jag mer och mer vad det kunde bero på. Mitt sömnproblem var inte vad jag skulle kalla kritiskt efter att ha läst en del om ämnet. Men bara för att det inte var kritiskt så innebar det ju inte att det var BRA! Det är ju alltid bäst att ta tag i problemen medan de är små så att de inte kan växa till sig och bli stora, svårlösta problem. Sömntabletter och liknande ville jag undvika så långt som möjligt. Helst skulle jag vilja lösa problemet på ett mer ”naturligt” sätt.

Plats att sova
Det var när jag kolade in Gabriella Vikners blogg som pusselbitarna föll på plats. I det här inlägget så skrev hon om sina sömnproblem och hur hon löste dem, och lösningen var skrattretande enkel. Hennes säng var helt enkelt för mjuk och hade för dåligt stöd! Det varierar från person till person hur pass mjuk säng som passar, och jag kände igen mig i de problem som hon beskrev – och min säng är definitivt väldigt mjuk med dåligt stöd! Hon köpte helt enkelt en Mariedalsäng från Inside Möbler och problemen försvann i princip över en natt!

Ingen fråga om saken med andra ord, det var bara att följa Gabrielle och skaffa en ny säng! Det fungerade lika bra för mig som för Gabrielle och sömnproblemen är som bortblåsta! Lustigt nog så sover jag inte mer utan snarare mindre, men sömnen har högre kvalitet och ger all energi jag behöver. Har du sömnproblem så är mitt tips att se efter om din säng verkligen passar dig. Om inte, byt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *