Alla vill vara unika på altargången

Bröllop har blivit inne. Inte så att vi gör det oftare, utan fler väljer att göra det. Från att svenskarnas uppfattning om äktenskapet varit en något pinsamt borglig och gammaldags företeelse, är det idag hetare än någonsin. Och det ska helst vara påkostat, unikt och minnesvärt för alla. Inte bara för brudparet. Alla vill ha det värsta bröllopet och jag kan lova att vi är många som gillar den trenden. Det finns mängder av stilar bland de färdigsydda klänningarna – empire, svart, gotiskt, korta kjolar, paletter osv. Nu gäller det att sticka ut och vara unik.
Jag har specialiserat mig på vintage. Ofta utgår jag från en designklänning som jag hittat på Ebay eller någon av Stockholms alla secondhandbutiker. Sedan syr jag om den – adderar eller drar ifrån. Jag gillar att blanda gammalt och nytt och olika material, ofta lägger jag in färgade band, paljetter, broderier eller extra kjolar. Kontraster är mitt signum. Nytt möter gammalt, vitt möter färg, glitter möter grovt tyg. Ingen skapelse är den andra lik.

Jag brukar börja med att träffa kunden tillsammans med bröllopsfixaren och prata igenom önskemålen. Ibland sätter man ett tema för hela festen och då kan jag få riktigt mycket att göra. Då är inte bara brudklänningen prioriterad, även klänningar som tärnorna och gästerna ska ha är viktiga för helheten. Vid riktiga arbetstoppar har jag andra sömmerskor som kan hoppa in och hjälpa till. Vi är ett stort nätverk av frisörer, eventfixare, stylister, makeupartister och liknande, där vi hjälper varandra att få jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *